DOMAĆINSKO POSLOVANJE: Pošta Srbije zaradila 28,5 miliona evra u 2013.

Foto: Telegraf.rs

Pošta Srbije dokazala je još jednom da se i u Srbiji ipak može dobro poslovati, posebno kada se javno preduzeće vodi na domaćinski način. Najbolji dokaz je to da je ova kompanija u 2013. godini zaradila  – neverovatnih 28, 5 miliona evra dobiti, što je skoro dva i po puta više nego godinu dana ranije.

Nadzorni odbor Pošte Srbije, na sednici održanoj 28. februara u Beogradu, jednoglasno je usvojio godišnji izveštaj o poslovanju ovog preduzeća, kao i izveštaj nezavisnog revizora, i imenovao Izvršni odbor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, čime su ispoštovane zakonske i statutarne odredbe.

- Pošta Srbije je u prošloj godini ostvarila ukupnu dobit od 3,21 milijarde dinara (28,5 miliona evra) odnosno neto dobit 25,1 milion evra, dok je u 2012. godini neto dobit iznosila 1,243 milijarde dinara ili 10,9 miliona evra.

“Ovaj rezultat dostojan pažnje pre svega je zasluga 15.000 radnika. Zaposlenima zahvaljujem na posvećenosti i radnom doprinosu, a upravi na kooperativnoj saradnji i podsticaju”, rekao je Milan Krkobabić, direktor Pošte Srbije i istakao da se u Pošti gazdovalo maksimalno racionalno i odgovorno.

Milan Krkobabić je posebno istakao profitabilnost ovog sistema, rast i razvoj uz punu brigu o zaposlenima, i najavio dalja ulaganja u nove tehnologije, proizvode i usluge, izrazivši očekivanje da će se u 2014. godini nastaviti sa poslovnim uspesima Pošte Srbije.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

(Press.rs)

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting