Kinezi proslavili Novu godinu na “Megatrendu”!

Kineska nova godina, Megatrend

Na inicijativu Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu, u Kineskom centru na Megatrend univerzitetu u Beogradu upriličen je svečani doček kineske nove godine. Prvu proslavu Kineske nove godine zajedno su organizovali Sektor za kulturu pri Ambasadi NR Kine u Beogradu i Kineski centar pri Megatrend univerzitetu.

Gostima se prvi obratio prorektor za nastavu Megatrend univerziteta, prof. dr Vladan Kutlešić, pozdravljajući predstavnike Kineske ambasade, predstavnike diplomatskog kora, kineskih i srpskih udruženja i kompanija, profesore i studente. Podsetio je na plodnu saradnju i izuzetan uspeh koji su Ambasada i Univerzitet postigli u prethodnoj godini, naročito na uspešno organizovan Prvi sajam kineskog visokog obrazovanja u Srbiji, na kome je predstavljeno četrnaest najreprezentativnijih kineskih univerziteta.

_DJT1982 Kineska Nova godina 2014 net

Gostima se obratio i gospodin Sjua Hong, savetnik za kulturu pri Ambasadi Kine, poželevši svima uspeh u novoj godini. Svečani program vodila je direktorka Kineskog centra na Megatrend univerzitetu prof. dr Katarina Zakić, osvrnuvši se na činjenicu da Centar već broji više od pedeset studenata sa naprednim znanjem kineskog jezika.

U bogatom kulturno-umetničkom programu nastupali su studenti pevajući i recitujući na kineskom jeziku. Posebnu pažnju publike izazvao je tradicionalni kineski ples sa lepezama pod nazivom „leteći zmaj“, koji su izvele studentkinje. Najveći aplauz ipak je pripao najmlađim učesnicima programa, đacima osnovne škole „Kralj Petar II Karađorđević“, koji su zajedno sa svojom profesorkom kineskog jezika Vesnom Dicić, pokazali šta su naučili na časovima kineskog jezika.

U okviru ovog svečanog događaja priređena je izložba fotografija „Lepa Kina“ koja prikazuje težnju Kineza za boljim životom. Kroz objektiv kineskih fotografa, ova izložba naglašava neprekidni trud kineske vlade i naroda da izgrade bogatu i civilizovanu zemlju.

_DJT1966 Kineska Nova godina 2014 net

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting