NAJČUDNIJA ZANIMANJA NA SVETU: Bikini službenica, sakrivač registarskih tablica, bebisiterka za nojeve, krojač za slonove…

Bikini parking službenice

Da li ste znali da u svetu postoje sledeća zanimanja: šnajder za slonove, bikini parking službenica, sakrivač registarskih tablica, bebisiterka za nojeve? Ovo su samo su neka od najčudnijih zanimanja u svetu.

O Iranu se mnogo toga zna, ali i ne zna. Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prestonice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone. Da bi izbegli plaćanje nameta i eventualne kaze, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući telom registarske tablice.

Foto: www.ampersandtravel.com/ James Jayasundera

Foto: www.ampersandtravel.com/ James Jayasundera

U Šri Lanki, za vreme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po meri šiju akreditovani šnajderi.

Poznato je da nojevi umeju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sede u polju i paze da se ptice ne povrede.

Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge “družbenice za dremku” koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu. Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks – samo spavanje.

Sakrivač tablice Iran

Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju devojke koje u bikiniju pomažu posetiocima da lakše nađu parking mesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

Na svu sreću, pojedina nedefinisana srpska zanimanja, poput blejač u kladionici, kritičar društvene stvarnosti, politički analitičar, estradni menadžer ili prodavac magle nisu uvrstili na ovaj zanimljivi spisak.

Bikini parking službenice
(Press.rs/Tanjug)

 

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting