Nepismeni savetnik Borisa Tadića: Nebojša Krstić je Nila Armstronga video “u živo”!

Krle i Boris1

Ako je Nebojša Krstić jednako dobar savetnik koliko je  i pismen, onda ne treba da čudi zašto je čovek koji je od njega dobijao savete izgubio predsedničke izbore u Srbiji. Krle, bivši član benda “Idoli”, danas je jedan od marketinških magova, a poslednjih godina obavlja funkciju savetnika za medije Borisa Tadića. I baš savetnik za medije juče je na svom tviter profilu ostavio totalno nepismen tvit.

U želji da napiše nešto zanimljivo, a povodom smrti astronauta Nila Armstronga, Krstić je tvitnuo sledeće: “Ja sam video Nila Armstronga u živo. Stajao je 3 metra od mene, u Brankovoj ulici”.

U samo 16 napisanih reči, pismeni savetnik za medije napravio je čak tri greške. Prva: Rečenica se nikad ne počinje sa “Ja”, ako se piše u prvom licu, osim u iznimnim situacijama, pošto se zna “da si ti zapravo ti”. Druga: Broj tri se piše slovima, a ne cifrom. Pravilo kaže da se u medijima svi jednocifreni brojevi pišu slovima, što “savetnik za medije” očigldno ne zna. I treće: Reč “uživo ” se piše kao jedna reč, a ne “u živo”, kako u svom tvitu napisa savetnik za medije Borisa Tadića.

Press.rs/ foto: e-novine.com/Dragan Kujundžić

 

 

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Nepismeni savetnik Borisa Tadića: Nebojša Krstić je Nila Armstronga video “u živo”!”

  1. Rocker 011 says:

    Brate sta da kazem ali si tako britko, jasno i metaforicno odrzao predavanje ovom Nebojsi da sam uzivao citajuci !!!

  2. Dr. agan says:

    Sve lepo, ali “osim u iznimnim situacijama” … mislim, sta reci? …jel ovo pisao neki hrvatski komentator?…zar se ovde ne koristi rec “izuzetnim”? … :) ))

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting