Profesor sa Kembridža predavao na Megatrendu!

Megatrend Sajmon Stokli predavanje net2

Profesor svetskog glasa došao je u Beograd. Prof. dr Sajmon Stokli u utorak, 8. aprila, na Megatrend univerzitetu održao je predavanje na temu „Preduzetništvo i ekonomski razvoj”. Profesor Stokli je prethodnog dana bio učesnik značajnog seminara, održanog u Klubu narodnih poslanika, na temu: „Velika Britanija i Srbija – produbljivanje privredne saradnje”.

Sajmon Stokli je profesor preduzetništva na prestižnoj Judge Business School Univerziteta Kembridž. Pre dolaska na Kembridž, Sajmon je proveo 10 godina na Imperial College Business School na poslovima direktora MBA programa. Njegova predavanja na predmetu Preduzetništvo rangirana su kao treća u svetu, a prema istraživanju koje je sproveo „Fajnenšel tajms”. Profesor Stokli je zamenik direktora Accelerate Cambridge i direktor je MoTI programa. Pored nastavnih aktivnosti, angažovan je i u institucionalnoj zaštiti žena koje su žrtve trafikinga, u svojstvu savetnika Parlamenta Velike Britanije. U oblastima njegovog istraživačkog interesovanja još su i obrazovanje za preduzetništvo, tehnološki parkovi i preduzetničko ponašanje.

Megatrend Sajmon Stokli predavanje net1

Predavanje profesora Stoklija bilo je izuzetno dinamično i ispunjeno interesantnim podacima. Izlaganje je otpočeo ležerno, šalom na račun večitog rivalstva između univerziteta Oksford i Kembridž: „Ako želite da budete političar, upišite Oksford, a Kembridž je, s druge strane, poznat po studentima komičarima, špijunima i homoseksualcima”, našalio se profesor Sajmon. Način prezentovanja u toku predavanja bio je upečatljiv – profesor je uspostavio blisku interakciju sa publikom, podstičući studente i profesore da daju primedbe i učestvuju. Pohvalio je domaći obrazovni sistem, što je privuklo posebnu pažnju publike: „Srbija ima izuzetno talentovane i kreativne ljude, zaista odličan sistem srednjoškolskog i visokog obrazovanja. Problem je samo u tome što se do pristojnog života u Srbiji može doći jedino ukoliko se pojedinac uključi u politiku, postane deo državne uprave, deo vladajuće strukture – to, ili da živi u nekoj drugoj zemlji”, konstatovao je Stokli. U zaključku izlaganja profesor se još jednom osvrnuo na osnovne postulate preduzetništva, naglasivši da je pred Srbijom dug put, da moramo biti fleksibilni, krenuti u akciju i iskoristiti sve naše potencijale – te tako dobar rezultat neće izostati.

Megatrend Sajmon Stokli predavanje net

Predavanje profesora Sajmona Stoklija je jedna u nizu intenzivnih aktivnosti Megatrend univerziteta na međunarodnom planu. Već kroz par dana Univerzitet će biti domaćin Pete međunarodne konferencije za ekonomski i socijalni razvoj i Druge istočnoevropske konferencije za socijalnu odgovornost.

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting