REKORDERI: Pošta Srbije zaradila čak 725,4 miliona dinara za prva tri meseca u 2014!

Foto: Pošte Srbije

Pošta Srbije postalo je javno preduzeće sa jednim od najboljih poslovnih rezultata ikad. Nadzorni odbor Javnog preduzeća Pošte Srbije na današnjoj sednici usvojio je Izveštaj o poslovanju za prva tri meseca ove godine kao i Izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja za period januar – mart 2014.godine i rezultati su, kako se navodi – bolji od najboljih. Kako je navedeno u saopštenju ostvareni rezultati koji uveliko nadmašuju one iz istog perioda prethodne godine, a koji su inače bili rekordni.

- JP „Pošta Srbije“ je u izveštajnom periodu januar-mart 2014. godine poslovalo u zoni poslovnog dobitka u iznosu od 725,4 miliona dinara što je više za 66,8% u odnosu na isti period 2013. godine. Ostvarena je neto dobit od 672,2 miliona dinara, što je 38,6% više nego u isto vreme prošle godine. Puna pažnja posvećena je racionalizaciji poslovanja i kontroli troškova, o čemu svedoči i podatak da su poslovni rashodi manji za 8,7 odsto od planiranih. U posmatranom periodu je realizovano 126,5 miliona usluga, čime je plan prebačen za 10,8 a prošla godina nadmašena za 11,4 odsto.

Kako se navodi “Pošta je u prva tri meseca 2014. godine investirala 950,7 miliona dinara, najvećim delom u opremanje regionalnih poštansko-logističkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, što je preduslov za uvođenje automatizovane prerade pošiljaka, a ovaj rezultat ima još više na značaju kada se zna da ga je Pošta Srbije ostvarila je u najoštrijoj tržišnoj utakmici sa 49 konkurenata u osnovnoj delatnosti“.

Foto: Pošta Srbije

Foto: Pošta Srbije

(Izvor: Telegraf.rs)

 

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting