ŠATROSKLUZIVNO: BERLUSKONI TRAŽI DA MU SUDE U SRBIJI!

Berluskoni3

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni, koji je u Italiji osuđen na četiri godine zatvora zbog navodne utaje 250 milione evra poreza tražio je da mu se poništi postupak i da m se sudi u Srbiji. Berluskoni se na ovaj očajnički potez odlučio nakon konsultacije sa advokatima, koji su mu preporučili da po hitnom postupku uzme srpsko državljanstvo (završiće mu, anvodno Ivica Dačić u roku od 24 sata), a da potom traži da mu sude nepristrasne srpske sudije.

Berluskoni ima prava na žalbu, a tokom žalbenog postupka moguće je da će, pored srpskog, za svaki slučaj zatražiti i crnogorsko državljanstvo.

Prema nekim prognozama, ukoliko bi mu ovaj poduhvat pošao za rukom Berluskoni bi u Srbiji mogao da bude kažnjen mandatnom kaznom od 5.000 dinara, uz sudske troškove od 1.800 dinara i uslovnu kaznu od šest meseci. Naravno, on mora da računa i na to da bi za “ostale troškove” u Srbiji morao da potroši i nekoliko miliona eva, koji bi se vodili kao “investicije u restruktuiranje srpskih privrednih giganata”.

Kako saznaje Press.rs vlasnik fudbalskog kluba “Milan” već je ovim povodom kontaktirao svoje srpske prijatelje Borisa Tadića, Ivicu Dačića, Dragana Šutanovca, Mirka Cvetkovića i Milutina Mrkonjića koji su mu, kao osvedočenom prijatelju srpstva obećali svaku vrstu pomoći. Tokom boravka u Srbiji Berluskoni će se susresti i sa poznatim srpskim starletama, koje su mu takođe obećale nesebičnu podršku.

Kako javljaju svetske agencije, bivši italijanski premijer i vlasnik fudbalskog kluba AC Milan Silvio Berluskoni osuđen je na četiri godine zatvora zbog utaje poreza. Presuda je došla dva dana nakon što je 76-godišnji Berluskoni objavio da neće učestvovati u trci za premijera na narednim izborima.

U Italiji, presuda mora biti preispitana dva puta (prvostepena i drugostepena), tako da se očekuje da će Berluskoni uložiti žalbu. Tokom procesa, tužioci su izneli daoptuženi stoje iza šeme za kupovinu prava na emitovanje američkih filmova u Berluskonijevim privatnim firmama preko niza ofšor kompanija, te da je lažno prikazivao iznose kako bi izbegao plaćanje poreza.

Tužitelji dalje navode da je reč o naduvavanju cena za preko 3.000 filmova, čime je u Berluskonijevom džepu završilo oko 250 miliona evra.

(PRESS.RS/Telegraf.rs)

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting