STANIJA STAJLING: Novokomponovana moda na fakultetima, štikle i splavarski dopičnjaci!

Stanija

Odavno smo prestali da viđamo uniforme po fakultetima. Nekima je drago zato što imaju priliku da prikažu jedinstven stil oblačenja, a nekima nije jer smatraju da je opterećenje ujutru razmišljati još i o tome šta obući. Na privatnim fakultetima neobaveznost odevanja savršena je prilika da se paradira natpisima “Burberi”, “Đan Franko Bulevarko”, “Guchi” i tako prikaže čiji roditelji drže firme. Još ukoliko odeća otkriva veći deo tela, još bolje.A otkriva sve više i više i višeeeeeeee.

Bilo da je studentima drago što ne postoje propisana pravila odevanja ili ne, zaista treba razmisliti o tome da se uniforme vrate. Ako ne, barem propisati određena pravila. Za one “posebne slučajeve” održati i neki kurs pristojnog odevanja. A ko god da je ove godine krenuo na fakultet zna i zašto.

Da li je normalno ići na predavanja u štiklama od 15 cm? Da li je privlačniji stil “ful šminka i kofa pudera, ispeglana blajhana kosa, po mogućnosti i pirsing iznad gornje usne sa proširenom rupom kroz koju obavezno i malo pudera zapadne oko mindjuše” od opuštenog stila – farmerke, majca, ravne cipele/patike, možda i platforme pristojne veličine? Da li je pristojno pojaviti se na fakultetu u helankama čije su ivice prevrnute nekoliko puta tako da tange lakše izvire, ili u šorcu veličine bokserica i majicama koje ne prekrivaju probušeni pupak i minđušu nalik lusteru, koja visi do ženskog polnog organa? Da li se profesorima svidja “novi stil”, pa niko ne govori o tome? Kako devojke ne mrzi da ustaju u šest ujutru da bi u osam bile spremne za fakultet? Nova moda postaje sve poremećenija. Da li su te devojke odlučile da neposredno sa predavanja svrate do “Rivera” ili u “Stefan Braun”.

Prestali smo da obraćamo pažnju na devojke koje svakodnevno viđamo po ulicama odevene poput go-go igračica, ali da li to znači da treba da zanemarimo takve devojke i na fakultetima? Pročulo se da je poznata srpska starleta Stanija Dobrojević odlučila da otvori “kurs za stalete” (pretpostavljamo da se na kursu uči o tome gde možemo pronaći poznate sportiste, na kakva mesta izlaziti da bi nas uslikali, kako se ponašati i za koje časopise se slikati da bi smo postali popularni).

Ovaj kurs je pravo mesto za devojke koje su odlučile da idu na fakultete, a nemaju ni osnovno obrazovanje. A ono podrazumeva ne samo završenih osam razreda osnovne škole već i osnovno znanje o tome kako se obući prikladno za koju priliku.

Ako ništa drugo Stanija će ih naučiti kako se NE oblačiti za fakultet. I za kraj, zapamtite – NE je vrlo važna reč.

(PRESS.RS/Milica Jovanović)

Autor teksta o sebi: Milica Jovanović je studentkinja Fakulteta za kulturu i medije. Direktna, iskrena, ambiciozna, razmažena, jedinica, UVEK zaljubljena i plače za svaku glupost. Veruje u snove i bajke. Najviše na svetu voli Gagu i Boku, baklavu, nes kafu, mai tai, evre, svoj ormar i da se oproba u svemu. Za sebe tvrdi da je lojalan prijatelj. Mrzi bivše devojke svog dečka i to ne krije. Uvek je od ponedeljka na dijeti.

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting