UPALA SINUSA: Evo šta je najčešći uzrok vaše glavobolje i kako je izlečiti!

Sinusi01

Začepljen nos, bolovi u predelu čela i lica, loša koncentracija, povišena temperatura, iscrpljenost, kašalj… sve su to neprijatni simptomi upale sinusa koja je u ovom periodu godine uglavnom izazvana čestim vremenskim promenama. Kako ih ukloniti?

Lečenje sinusitisa obično se sprovodi antibioticima, a uveliko pomaže i uzimanje vitamina A, C, E, cinka i selena, ispijanje čaja od koprive, kao i pileća supa koja rešava problem zapušenog nosa. Ukoliko bolest nije mnogo napredovala glavobolju koju je prouzrokovala hladnoća ili česte promene temperature može se zaustaviti i utopljavanjem. Istuširajte se toplom vodom, ne izlazite napolje bez kape koja prekriva čelo i parite sinuse čajem od koprive. Akutna glavobolja mogla bi da nestane brže nego što ste se nadali.

Takođe, jedan od najprirodnijih, najsigurnijih i najkorisnijih načina je lečenje haloterapijom – tretmanima u slanim sobama, koje su postale veliki hit u celom svetu, pa i u Beogradu i Srbiji. Povoljni uticaj aerosola i efekti koje postiže inhalacija koristi ne samo sinusima i respiratornim organima, već i čitav organizam čini zdravijim i jačim.

Sinusi01 sinusi005

Simptomi sinusitisa

Simptomi sinusitisa su zapušen nos, sekrecija sluzi, pritisak, bol, povišena temperatura, umor i iscrpljenost, glavobolje. Vrlo često nastaje i “postnazalni drip”, odnosno slivanje sluzi iz sinusa u grlo. Kod težih slučajeva može se javiti bol u uhu ili vratu, zubobolja, gubitak čula mirisa i suzenje iz očiju.

Lečenje

Lečenje sinusitisa obično se sprovodi antibioticima, dekongestantima (kapi za nos) i tabletama protiv bolova. Preporučuje se i inhalacija, korišćenje slane otopine ​​koja se ubrizgava u nos, ovlaživači vazduha i tople obloge koje se stavljaju na bolna mesta. Tokom akutne infekcije poželjno je da boravite u prostoriji sa stabilnom temperaturom vazduha.

sinusi003

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

SVE O NAJBOLJOJ I NAJJEFTINIJOJ SLANOJ SOBI U BEOGRADU MOŽETE PROČITATI OVDE

 

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting