ŽELJKO MITROVIĆ: Nova TV revolucija je počela! (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Željko Mitrović krupnim TV koracima korača u budućnost. Prativši svetske telekomunikacione trendove i, po običaju, gledajući “tri krivine” unapred rešio je da, surfujući na talasu internet revolucije svoje carstvo gradi na novim raznovrsnim tv sadržajima dostupnim svakome. Kompanija “Pink international company” pokrenula je novi set TV kanala kojim planiraju da osvoje tržište Srbije, regiona, ali i Evrope. Paket pod nazivom “Pink package” od 1. maja činiće 30 kanala (od ukupno 200 planiranih), a novi besplatni programi biće u opticaju kod skoro svih kablovskih i IPTV operatera.

U razgovoru za Telegraf Mitrović otkriva planove svoje nove strategije i šta će to značiti gledaocima:

- Godinu i po dana u najvećoj tajnosti spremao sam projekat pod radnim nazivom “I Pink”, od čega sam 2 meseca na toj pripremi proveo u Njujorku sa najvećim svetskim ekspertima, kaže Željko i dodaje: – Potpuno sam siguran da će internet protokol u bliskoj budućnosti biti jedini sistem za prenos TV signala i da, ukoliko imamo bogat, kvalitetan i razovrsan sadržaj neće više biti važno da li ćemo TV program pratiti na mobilnim telefonima, tabletima, kompjuterima ili na TV ekranima. Vrlo brzo će internet protokol vladati prenosom svih vrsta informacija, a ljudi će se opredeljivati za provajdere isključivo po kriterijumu ponude sadržaja. Ko na vreme ne shvati da je budućnost medija u onlineu taj neće imati šta da traži na tržištu. Prateći nedvosmislene trendove u oblasti telekomunikacija već se sada i kod nas može spoznati da će vladati oni mediji koji svojim gledaocima ili čitaocima budu ponudili kvalitetan multimedijalni sadržaj. Upravo zbog toga je Pink spremio paket i platformu od preko 200 programa koju će besplatno ponuditi gledaocima u Srbiji, regionu i Evropi. Preduslov za ovo su ogromni produkcioni kapaciteti koji podrazumevaju oko 1.200 zaposlenih u proizvodnji i 26 studija u kojima će oni proizvoditi 60 sati programa dnevno.

Zeljko2

Čelnik ružičaste imperije kaže da je prošlo vreme u kojima će monopol nad televizijom držati vlasnici TV kuća i kablovski operateri:

- Prošlo je vreme monopola koji se zasnivao nad vlasništvom nad antenama, žicama i kablovima. Sadržajna internet ponuda će sad biti jedini i najznačajniji parametar po kome će se potencijalni gledalac odlučivati za pojedinog operatera. Verujem da je budućnost u android boksovima i tablet uređajima na kojima će svi, gde god da se na svetu nalaze moći da gledaju, čitaju i slušaju ono što požele. Moći će da sede na plaži i gledaju neki vrhunski film na svom mobilnom TV-u, da gledaju video na zahtev, obilaze najvažnije internet portale poput Telegrafa, Blica i sličnih, slušaju muziku sa Youtubea, a biće dovoljan jedan mali HDMI riključak veličine upaljača koji će od svakog televizora praviti smart TV.

Ono što Mitrović posebno ističe jeste da će novi Pink kanali, osim po kvalitetu i raznovrsnoj ponudi biti i komercijalno nazavisniji:

- Najveći broj programa iz Pink paketa neća biti opterećen reklamama, pa će svako moći da uživa u omiljenom filmu ili emisiji u kontinuitetu. Ljubitelji rijaliti programa imaće svoj kanal, fanovi turskih serija moći će najveće serijske hitove da gledaju koliko god žele, filmofili i ljubitelji muzike imaće nekoliko vrhunskih mesta za uživanje, a samo u prvoj nedelji na TV kanalu “Pink premium” biće emitovano 15 filmskih premijera najvećih svetskh hitova koji neće moći da se vide ni na jednoj drugoj televiziji. Reći ću vam samo da imamo ekskluzivna prava na preko 10.000 naslova velikih holuvudskih hitova.

Zeljko3

Željko otkriva šta će se sve naći u Pinkovoj novoj ponudi:

- Iza nas je 20 godina iskustva u različitim programima: zabavnom, muzičkom, rijaliti, fashion, serijskom igranom programu, informativi, a pred nama budućnost bez limita. Od 1. maja gledaoci će biti u prilici da prate prvih 30 programa na platformi “Pink package”, već na jesen pustićemo novih 30, a najkasnije do kraja godine bi kompletirali prvih 100 kanala, među kojima će, pored opštih sadržaja biti i uskoprofilisanih kanala kao što su dečiji, istorijski, dokumentarni, gastronomski, lovoribolovački, ali i erotski. Biće preko 20 muzičkih kanala, za svačiji ukus, od rokenrola i popa, preko klasike, do kanala na kojima će se emitovati najveći svetski koncerti.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

I za kraj, koliko će ovo “zadovoljstvo” koštati i šta je sve potrebno da bi se korisnici mogli da dobiju “Pink package”:

- Ovo zadovoljstvo je besplatno za gledaoce. Sve što je potrebno jeste da se jave svom kablovskom operateru i zatraže da im se pusti prvih 30 Pink kanala. Sa gotovo svim IPTV i kablovskim operaterima smo potpisali ugovore. A oni koji nam se ne pridruže to rade na svoju i štetu svojih korisnika, zaključuje Željko Mitrović u razgovoru za Telegraf.

(Izvor: Telegraf.rs)

 

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free CSS template | Thanks to hostgator coupon and VPS hosting